Deze belevingsdag richt zich vooral naar gezinnen met heel veel workshops voor kinderen. Ook de Gezinsbond Torhout zal er graag bij zijn met een infostand en oude volksspelen.

Meer dan 40 organisaties, plantenkwekers, overheden en imkersverenigingen tonen je op deze dag hoe we met zijn allen in eigen tuin of daarbuiten kunnen werken aan een bij-vriendelijke leefomgeving. De plantendag is een gezinsdag met veel informatie en bijen-animatie. Er worden terug bloemenzaden en bijenstruikjes uitgedeeld. Twijfel dus niet en laat je die dag meenemen in de wondere bijenwereld.

Programma

10u opening van de plantendag; groot aanbod bijvriendelijke zaden en planten; info-standen natuur- en milieuthema’s, bijen en imkerij, bestuivingsverhaal …; verschillende workshops voor kinderen: o.a. bouwen van insectenhotelletjes, vuur maken, boomklimmen, kindergrime; demonstraties bloemschikken, fruit persen …; gratis bijenplantje voor elk gezin; educatieve bijenspelletjes voor jong en oud; informatie voor de startende imker en de ecologische tuinder; wedstrijd ‘De mooiste bijenkast van Torhout en omstreken’; doorlopend cafetaria; einde van de plantendag: 17 uur