Korting op Go Pass, Rail Pass en Key Card

De files op de autosnelwegen een halt toe roepen door het openbaar vervoer te stimuleren is één van de permanente aandachtspunten van de Gezinsbond. Om de financiële kost voor gezinnen te beperken, geeft de Gezinsbond bij aankoop van een Go Pass, Rail Pass (1e of 2e klas) of een Key Card ( 2e klas) bij een plaatselijke afgevaardigde een korting van vijf procent op de gezinsspaarkaart. Kinderen jonger dan 12 uit grote gezinnen reizen gratis. Deze kan je verkrijgen bij de plaatselijke verantwoordelijke Marleen Verhaeghe (zie rubriek 'bestuur'). Breng steeds je lidkaart mee!

Korting op gsm-kaarten

Als lid van de Gezinsbond kan je bij de plaatselijke afgevaardigden in jouw buurt gsm-kaarten kopen van Proximus (15 euro), Base (15 of 30 euro) en Mobistar (15 euro). Je krijgt onmiddellijk een korting van 5% op je gezinsspaarkaart (voor Proximus: 4%). Dankzij de efficiënte spreiding van de 700 gewestelijke en plaatselijke verkooppunten is het voor ieder gezin mogelijk om op een eenvoudige manier een gsm-kaart met spaarkaartkorting aan te kopen. Deze kan je verkrijgen bij de plaatselijke verantwoordelijke Marleen Verhaeghe (zie rubriek 'bestuur'). Breng steeds je lidkaart mee!

Meer info over de korting voor telefonie bij Telenet vind je onder de rubriek 'nationale voordelen'.

Bioscoopkorting Kinepolis en Cityscoop Roeselare

Voor leden van de Gezinsbond is een bioscoopbezoek een pak voordeliger. Je kan filmcheques met bioscoopkorting op de gezinsspaarkaart aankopen bij de plaatselijke afgevaardigde Marleen Verhaeghe (zie rubriek 'bestuur'). Breng steeds je lidkaart mee! Deze filmcheques kan je aan de kassa van de deelnemende bioscoop inruilen voor een filmticket naar keuze, ongeacht de prijs van het ticket. Met uitzondering van 3D-films waarbij meestal wel een supplement aangerekend wordt.

Hier vindt u de actuele korting: https://www.gezinsbond.be/Ledenvoordelen/Paginas/Bioscoopkorting.aspx

Kortingkaarten NMBS voor gezinnen vanaf 3 kinderen

De Gezinsbond reikt jaarlijks ongeveer 250.000 kortingskaarten uit aan gezinnen met drie of meer kinderen, waarmee ze van een korting op het openbaar vervoer van de N.M.B.S. en bij de Lijn kunnen genieten. Je kan de kortingskaart aanvragen tijdens de zitdag. Meer info? Contacteer de plaatselijke verantwoordelijke Frans Goethals (zie rubriek 'bestuur')

Wat breng je voor deze aanvraag mee?

  1. formulier gezinssamenstelling, gelegaliseerd door de dienst bevolking van jouw gemeente: je kan het document hier downloaden of opvragen via de plaatselijk afgevaardigde (zie rubriek 'bestuur')
  2. voor kinderen van 18 tot 25 jaar: een attest van inschrijving in de onderwijsinstelling of een attest van de kinderbijslagkas
  3. €6 (administratiekosten)

Ouders houden zelf in de gaten wanneer een spoorkaart moet vernieuwd worden:

  1. spoorkaarten afgeleverd aan kinderen onder de 12 jaar moeten niet hernieuwd worden
  2. voor kinderen die 12 jaar worden, moet een nieuwe spoorkaart aangevraagd worden; deze blijft geldig tot 18 jaar.
  3. vanaf de leeftijd van 18 tot 25 jaar moet de spoorkaart jaarlijks vernieuwd worden (attest van inschrijving in de onderwijsinstelling of een attest van de kinderbijslagkas meebrengen)